Domuz Gribi Asisi Hakkinda Bilgiler

Domuz Gribi Aşısı

Medya kuruluşları aracılığıyla H1N1 virüsü denilen domuz gribi hastalığı hakkında tıbbi olmayan ve insanları ciddi kaygıya sürükleyen bir ortam oluşturuldu.

Bir takım temelsiz bilgiler insanlarda yanlış anlama ve kaygılara yol açtı.

Domuz gribi aşısının ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kullanımı onaylandı. H1N1 virüsünden korumak için yeterli değildir.

Domuz gribi aşısı araştırmalarında 9 yaşına kadar çocuklarda antikorun az olduğu belirlendi. Bu nedenle 9 yaşına kadar çocuklarda domuz gribi aşısı 2 doz, yetişkinlerde 1 doz uygulanması önerilmektedir. Klinik çalışmalar devam etmektedir. Dozların optimum sayısı hakkında çalışmalar yapılmaktadır. Domuz gribi aşısı diğer mevsimsel grip aşıları gibi civa içeren koruyucu formülle piyasaya sunulmuştur.

Domuz Gribi Aşı Çalışmaları

Aşının güvenliği ve kullanılabilirliğini Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onaylamıştır.

Domuz gribi aşısının yan etkileri, Domuz Gribi Aşı

Aşının beklenen yan etkileri hafif ateş, vücut ağrısı, dahil olmak üzere iğneden sonraki birkaç günde halsizlik aşı ve enfeksiyon yerinde ağrıdır. En sık görülen yan etkileri burun akıntısı, burun tıkanıklığı çocuklarda ateş ve yetişkinlerde boğaz ağrısıdır. Domuz gribi aşısının olası olumsuz sonuçlarını gidermek için uluslar arası alanda gerçek zamanlı bilgi sağlama ağı çalışmaları başlatılmıştır.

Domuz Gribinden korunmada kişisel önlemler, Domuz Gribi Haberleri

Öksürür veya hapşırırken ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan mendil çöpe atılmalı, ellerinizi sık sık sabunla yıkayın ve özellikle öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda yakın temastan mümkün olduğunca kaçının.

Hamile Kadınlarda Domuz Gribi Aşısı

Hamile kadınlarda sağlıklı bile olsalar tıbbi komplikasyonlar nedeniyle risk altındadırlar. Bu nedenle domuz gribi aşısı yaptırmalıdırlar.